leergierig

Leergierig

Hiervoor konden jullie al lezen dat ik op zeventienjarige met mijn vriend ben gaan samenwonen. Dat had uiteraard een financiële impact. Ongeveer gelijktijdig bleek dat ik een totaal foute studiekeuze had gemaakt na het middelbaar onderwijs. Ik zette mijn studies stop, en ging voltijds aan het werk. Niet eenvoudig, met enkel een middelbare school diploma.

Gelukkig kon ik op mijn vakantiejob terecht, en zo startte ik dus voltijds als verkoopster. Ik was uiteraard blij dat er geld in het laadje kwam, maar wist anderzijds ook heel goed dat dit niet iets was wat ik voor de rest van mijn leven wou doen.

Ik schreef me via de VDAB in voor een opleiding informatica, in de hoop zo een administratieve job te kunnen bemachtigen. Enkele maanden later kreeg ik het verlossende nieuws dat ik bij een gerechtsdeurwaarder aan de slag kon. Dat klonk me als muziek in de oren, want recht was iets wat me enorm interesseerde. In die mate zelfs, dat ik besloot een avondopleiding te volgen. Ik startte een opleiding rechtspraktijk in avondschool. Drie jaar lang volgde ik aan het PCVOA te Antwerpen deze opleiding. Drie tot vier avonden per week op de schoolbanken, in combinatie met een voltijdse job en verbouwingen, vanzelfsprekend was het zeker niet. Maar zoals ik al zei: als ik iets in m’n hoofd heb, dan ga ik er ook voor.

Drie jaar later studeerde ik met onderscheiding af en kreeg ik het diploma van graduaat in de rechtspraktijk. Ondertussen had ook mijn beroepscarrière een andere wending genomen: na een korte tussenstop bij een advocatenkantoor en een notaris, was ik ondertussen werkzaam bij Argenta Spaarbank op de dienst contentieux (invordering van onbetaalde hypotheken).

Met een graduaatsdiploma ben je weinig tot niets in de financiële sector, dus besloot ik met mijn studies een stapje verder te gaan. Ik volgde aan de Katholieke Hogeschool te Leuven een werkstudententraject om mijn bachelordiploma in de rechtspraktijk te behalen. Dat jaar was slopend, maar ik heb het gehaald. Ik studeerde met onderscheiding af en vooral het feit dat ik werk en studie al die jaren met succes had gecombineerd, gaf me enorme voldoening.

Mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost, en daarom solliciteerde ik prompt op een vrijgekomen functie binnen Argenta, nl. teamleider beheer kredieten. Argenta zag de match, en zo ben ik sedert november 2013 teamleider van een twintigtal personen.